söndag, augusti 22, 2010

Välförtjänt vila


I fredags hade Ingemar sett en stor grupp vildsvin (minst 15 st) på ett ställe och misstänkte att de hade daglega i närheten. Därför bokade vi in en svinjakt på söndagen och samlades vid masten kl 06:00. 05:49 såg jag strax innan avtagsvägen till samlingspunkten att Ingemar svängde av uppåt. Då är jag åtminstone på delad förstaplats idag. :)
Vi var fyra man idag och endast en hund. Vi ville inte blåsa upp det för mycket utan testa området där svinen siktats. Tony och Kennet passade ut och jag gick med Ingemar och släppte Cilla. Då jag själv är sugen på att köpa hund i framtiden är det oerhört lärorikt att få gå med och se hur allt går till samt se hur Ingemar och Cilla jobbar. Ett plus till är att det liksom händer lite mer än när man sitter på pass. :)
Två fina sök tog det innan hon försvann en lite längre stund. Skallen kom och nu var det jakt. Dock ropade Kennet ganska snabbt att hon fått upp älg och Ingemar visslade in henne. Hon kom på stubinen vilket är väldigt bra när vi ska ha sån selektiv jakt som idag. Väntade ett par minuter och släppte sen iväg henne igen en bit bort. Hon for iväg igen och fick upp något, troligtvis svin, som dock var sköra. Ingemars ord för när djuren inte vill stå utan sticker direkt. Vi såg på pejlen att hon stod en bit bort men kom tillbaka efter en stund igen. Nytt släpp och nytt upptag... Samma visa. Alla drog nordöst och släppte vid sjuan på pejlen. Tre upptag blev det men inget ville stå. Vi såg många tydliga spår efter vildsvinen. Färska bökningar och nedtrampade viltstigar i gräs men vill det inte så vill det inte. Bara att ta fika och gruppera om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar