måndag, augusti 16, 2010

Min första bock!!03:20 ljöd alarmet i mobilen och jag masade mig upp. För att inte väcka resten av familjen sov jag i gästrummet vilket passade bra då jag hade alla prylar precis bredvid. Öppnade ytterdörren och konstaterade att det utlovade regnet inte föll men det blåste en del. Dessutom var det varmt. 19 grader.
Fixade mig iordning och stack. Skulle ta ett torn strax ovanför WTC så det var en liten bit att köra. Ungefär halvvägs satt en vit uggla precis mitt på vägen (på mittlinjen) och rörde sig inte en millimeter. Jag höll ut och körde om. Fick lite Twin Peaks känsla.
Stannade och fixade till allt på det sedvanliga stället och när jag körde vidare så stod ett helt gäng med grillgrisar i vägkanten bara 100m därifrån. När jag sedan smög till tornet hoppade en padda över grusvägen. 05:10 satt jag på plats. Två av kanterna på tornet hade lossnat i ena änden men jag hoppades att jag ändå skulle kunna använda dem som stöd utifall att.
Satt och kollade i kikaren, pep lite i buttolon, smsade, kollade mer i kikaren, pep ångestläte, slogs med myggen osv. Var rätt sur över att det small runt om men som vanligt inget som ville visa sig för mig. Ska det gå ännu ett år utan att jag skulle få skjuta nån bock?? 06:25 pallade jag inte att sitta mer. Fick träsmak och ville röra på mig. Beslöt mig för att smyga ner till överväxta sjön där vi ibland ser en del rådjur.
Tog med mig allt och genade över hygget ner till ingången till WTC-hygget. Lämpade av ryggsäcken i vägkanten, skickade ett sms till Peter och meddelade att jag inte sett ett skit och gick sen iväg. Hann inte ta mer än 3-4 steg då en bock hoppade upp på vägen 20 m framför mig och stannade mitt på. Jag frös och bocken likaså. Där stod jag med skjutstödet i ena handen och Stig på axeln. Tror han undrade vad det var för buske som stod där mitt på vägen då jag hade full camouflage mundering på mig. Vinden låg rätt mot honom så han kan inte ha missat min doft. Efter 10 sek blev han lite orolig och hoppade vidare. Utskälld blev jag också. Dock så hade han inte bråttom utan stannade till en bit upp i slänten. Jag lade snabbt ner skjutstödet och fick fram Stig. Hade lite sly mellan oss men såg att bocken började röra sig parallellt med vägen mot mig. Jag ställde mig i en glugg och tänkte ropa till då den stannade perfekt med full bredsida på 15 m. Fick in den i siktet som var lite väl högt ställd i förstoringen och skickade en bula. Bocken knäade och lade sig direkt. Lycka...
Gick upp till den och kunde konstatera en 4:a eller 5:a beroende på en bula=tagg eller ej. Tog ur den och band ihop alla klövar. Upp med ryggsäck, Stig och bock på axlarna. Tyngde gott. Knatade iväg till bilen och på vägen låg en padda, platt och död. Jag log åt liknelsen.
Klockan 08:00 samlades vi alla på gården enl traditionen och åt frukost tillsammans och delade jaktupplevelser. Får nog ta en tur ikväll också och se om jag lyckas se nån räv istället.

19 kommentarer:

 1. Där ja! Grattis!! En fin bock. Själv är jag åter på kontoret nu. Något myggbiten dock. Får nog införskaffa lite bra myggmedel :).

  SvaraRadera
 2. Grattis Fredrik, roligt när det lyckas :)

  SvaraRadera
 3. Ja, Nicke sa ni hade mycket mygg hos er. Men ni fick ju blåsa en räv. Smäller högre än en bock. :)
  Tack Anders. Ibland har man tur. :)

  SvaraRadera
 4. Grattis min son till den första, hoppas att det blir flera. Du går snart förbi mej i antal. Kram pappa.

  SvaraRadera
 5. Fredrik 1 poäng, Niklas 3 poäng :) För en räv är väl värd minst 3 bockar va?

  /greven

  SvaraRadera
 6. Grattis! Fin bock,säkert värd alla myggbett.

  SvaraRadera
 7. Ouups glömde ju gratta på bloggen.. Stort grattis Fredrik!

  Sköt min första bock ca 300 meter från din. Var 18 år sen men kommer ihåg känslan och har hornet kvar.

  /greven

  SvaraRadera
 8. Hmmm. Får väl plocka några rävar då så jag tar mig upp i tabellen. ;)
  Tack Stefan. Vaddå myggbett? Finns ju en ny uppfinning som kallas myggmedel. ;)
  Och tack "Greven". Får börja bearbeta frugan nu så jag får upp det på väggen...

  SvaraRadera
 9. Grattis Fredrik vilken story, kändes som man var me Millis

  SvaraRadera
 10. Tack Daniel och Millis. :)

  SvaraRadera
 11. Härligt. Grattis till 1a. Den kommer du alltid att kommaihåg och kunna känna känslan.

  SvaraRadera
 12. Tack Kent. Ja, första av en viss djurart kommer man alltid ihåg. :)

  SvaraRadera
 13. Hej! Kolla gärna in min nya sex & kärleksblogg. Det kan ju vara kul med något annorlunda, roligt och lärorikt:)
  Där skriver jag verkligen om allt, och jag har en massa kategorier som för henne/honom, mellan våra lakan, gästbloggare, sexnoveller, kontakta mig, veckans sexställningar, sextips, och massa mer:)

  Svara gärna på min dagens fråga om feederförhållanden, finns nog många åsikter:)

  SvaraRadera
 14. Grattis! Skriver ett litet inlägg om din första bock på bloggen, inte alls avis... :(

  ;)

  SvaraRadera
 15. Feederförhållanden??? Nån som är tillsammans med sin foderautomat? ;)
  Tack Nordjämten! Jag vet en som kommer vara avis den 6:e September!!

  SvaraRadera
 16. Hrm, men det var väl ändå JAG som hörde ljudet av ditt alarm 03:20 och fick väcka dig;).

  SvaraRadera
 17. Ja kära fru. Så var det. :)
  Det är tur jag har dig.

  SvaraRadera