söndag, november 13, 2011

Kid, åtelbelysning och misstankar om den trebenta bocken

Får dela upp detta inlägg i tre delar.

Idag hade jag inte tid att vara med på någon jakt men Nippe, Ulf och Kalle var iväg och testade på rådjur. Det lilla jag fick rapporterat var att det varit några upptag på ett par ställen men inget vilt som kom i skottläge. Vid Udden blev det annat ljud i skällan. Pella drev ett kid som kom förbi passet vid båtplatserna och där stod Kalle beredd. 3:e rådjuret för Pella denna säsong och vi har bra spridning än så länge. En bock, en get och en killing. :)

Här Pella efter belöning.


Och så en bild på den glade skytten.


Själv har jag hållit mig hemmavid och bl.a. bytt till vinterdäck på ena bilen. Efter lunch behövde Elliott sova så jag passade då på att hämta lite delar till åtelbelysningen hemma hos Nippe.
Jag har tagit en veckad plåt som man i normala fall har till tak och sågat av ett "veck". Detta har jag sedan klippt och böjt så att jag får en U-form att sätta ljusslingan i. Blev rätt bra och jag ska klistra dig slingan strax. Blir lite knixigt i hörnen men jag får lägga slingan rätt löst där så den inte viks för snävt.
Så här kommer det se ut.


Och hela U:et.


Jag ska lägga in fler bilder när allt är klart och uppsatt. :)

Nu till misstankarna. :s
Den 16:e Augusti satt ju jag och Pata i Traket och kikade på en liten pinnabock. Som jag tidigare skrivit så gick denna lilla bock ifrån oss och vi hörde ett skott från det hållet den gått. När vi senare körde förbi den åker där det sköts gick 4 jägare och letade efter nåt i den halvhöga vegetationen.
Den bock som Thomas sköt igår hade bara tre ben. :(
Ena frambenet var av rätt högt upp och det var ett litet sår på stumpen som i övrigt läkt ihop.
Jag lägger ihop 1 och 1 och kommer fram till detta:
Den bock vi släppte den 16:e Aug går över till grannmarken med dem danska gästjägarna där den blir skjuten. Skottet tar i frambenet och bocken tar sig från skottplatsen. Ingen hund används och bocken hittas aldrig. Skadan i frambenet gör att bocken till sist tappar benet och skadan självläker till sist. Knappt 3 månader senare i samma område skjuter vi denna bock som denna gång blir på platsen.
Naturligtvis är detta bara spekulationer från min sida men jag tycker det är för många tillfälligheter i storyn vilket gör min summering rätt trolig.
Synd om bocken och tur vi kunde förkorta ev framtida lidande.

2 kommentarer:

  1. Kule når dem har blod i skjegget!!!!

    SvaraRadera
  2. Grattis till Pella! Hoppas få ett djur skjutet för Ayla även om det är få rådjur på marken. Men hon behöver det. Bra att ni fick bocken. Dina spekulationer är nog inte helt fel.

    SvaraRadera