tisdag, november 29, 2011

Mellandagarna är här

Då menar jag dagarna mellan jakterna. ;)
Just nu händer det inte mycket på jakt, fiske och matfronten. Nästan hela förra veckan fick jag hålla mig hemma med sjuka barn. Mån+Tis var det Wilma och sedan fick Elliott staffettpinnen Ons +Tors. Detta innebar att jag åt frukost hemma vilket resulterade att jag nu får lägga in en ny pastejform i ugnen.


Det var ju en del kött kvar på benen jag kokade fond på, speciellt på halsen som gick superlätt att pilla bort efter 4,5 timmars kokning och detta passade perfekt att göra en soppa på.
Fonden hade jag ju redan så det var bara att tärna potatis, morot och palsternacka och hälla i. När rotfrukterna var lagom mjuka åkte köttet i och en minut senare var det klart.


Elliotts direkta kommentar efter första skeden: "Mmmmm, smaskens"

På åtelfronten händer det inte mycket. Vi har boostat med majs, korn och lite sockerbetor men svinen bryr sig inte. Fortfarande alldeles för mycket gott i naturen. Tjäran skrubbas av då och då men det är allt.
Jag var uppe härom kvällen för att kolla nya belysningen och blev väldigt nöjd. På allra lägsta nivån kunde jag precis se om något hade kommit fram till automaten. Det får bli grundnivån. När man sedan sitter och vakar blir det super att höja styrkan ett snäpp. Då är det fullt skjutljust.
Drog även upp belysningen till full styrka och då var det liksom löjligt. Så ljust kommer aldrig att behövas för att kunna skjuta eller könsbestämma grisarna men kan kanske vara bra vid en skottplatsundersökning.
Nu hoppas jag att grisarna ska börja besöka åtlarna snart så det blir en vakkväll. Var alldeles för länge sen sist nu.

2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen hur du tar till vara på viltet, pastej, gåsfiléer i ugnen och fondtillagning. Det känns inte som om det är var och en som ställer sig och gör det? Det tar sin lilla TID, som idag av någon anledning verkar vara en bristvara, eller är det bara som så att man prioriterar annorlunda? Är själv ingen stjärna i köket men blir glad och nästan lite inspirerad av å läsa om det du gör, de känns så äkta och låter så gott framförallt!

    SvaraRadera
  2. Tack Emmelie. Jag tycker det är kul att testa mig fram till goda maträtter och råvaror samt att ta hand om så mycket som möjligt från viltet jag fäller så jag tar mig helt enkelt tiden ibland att fixa och trixa i köket. :)

    SvaraRadera