tisdag, augusti 02, 2011

Kort rapport från gårdagen

Snabb kamerakoll på morgonen visade att Nippe skrämde gris från utfodringen när han kom för att kolla kameran. Vilka lysande förutsikter. Det roliga var att det var första gången på väldigt länge vi haft dem där på morgonen och så blev det just denna dag. :)
Ingemar och Gillis släppte sina tyskar på spåret efter vår obligatoriska kaffe&macka vid morgonträffen. Då 2 av hundarna var unga blev det lite för roligt för dem och dem ville helst leka istället. Efter en stund fick Porthos jobba själv och då blev det annat ljud i skällan. Efter en stund fick han upp gris mot Enspiken till. Helt andra domäner än vad vi trott att dem skulle befinna sig i. Dock gick grisen troligtivs österut där vi inte hade passkytt. Nippe skulle upp till Gillis på vägen och Gillis hörde det knaka lite från skogskanten där han gick på vägen. Han trodde det var Nippe som kom fast från fel håll. Rätt som det är kommer en gris ut 10m från honom och ställer sig fint. Gillis har puffran på axeln och hinner inte göra mycket innna svinet frustar till och sticker. Snopet.
vi misstänker att grisen ska upp till jaktslottet så Kente sticker dit. Efter en kort stund hör vi en studsarknall rulla över skogen.
Kente anropar oss och meddelar att det inte ligger nån gris på platsen. Vi omgrupperar och hundar kommer till skottplatsen. Ingen päls eller blod hittas och alla rundor med olika hundar ger noll. Efter en bra stund får vi helt enkelt konstatera bom. :( En löpande gris är inget lätt mål.
Efter detta har klockan hunnit bli 09:00 och vi tar en kaffe innan jag avbryter för dagen och sticker hem. Gillis, Ingemar och Tony skulle göra ett kort släpp till nedan masten med unghundarna som ännu inte sprungit så mycket.
Resten av dagen tillbringades på Tobisaflöten i skärgården. Underbart!!

5 kommentarer:

 1. Spännande! Den där bommen har man hört talas om förr :) Alltför ofta. Vad är Porthos för ras ?

  SvaraRadera
 2. De var som tusan! Visste inte att de fanns rådjursrena jaktterriers? Fast de är klart, man kan ju alltid säga till dom att dom inte får jaga de innan den 1okt! ;)

  SvaraRadera
 3. Porthos jagar bara svin. Han är helt rådjursren.
  Känner även en kille som har en älgren gråhund så man kan nog inte dra en hel ras över samma kam.
  Men kan ju testa ditt "knep" på andra hundar. ;)

  SvaraRadera
 4. Haha. Där ser man. Ja de är ju inte alla hundar som funkar enligt rasstandarden. Har själv sett en Hälleforsare som drev hare med hörbart o tätt drevskall tex.

  SvaraRadera