fredag, oktober 08, 2010

5 dagars action på G

Imorgon och på söndag är det äntligen dags för Gäddfestivalen igen. Förberedelserna har pågått i flera månader och vi har fixat egna jerkbaits som visat sig funka riktigt bra. Idag är det matköp som gäller då vi har en osagd tävling mellan oss i båten om vem som har bäst/godast matsäck med sig. Mest intressant genom åren måste blir Tonys kombination av rödbetsallad och parmaskinka. :) Kommer dock inte ihåg ifall det var då han hade ett riktigt skitfiske...bokstavligen. Hur som helst, med i båten är SvenneNicke och Tony the Greek. Kan bli nån bild på Nicke med en halvkilosgädda men tror inte det kommer nåt på Tony då han har en förmåga att undvika alla gäddor helt och hållet.
Tror det blir 10:e eller 11:e gången jag är med. Missade bara förra året då vi flyttade och kunde omöjligtvis pussla ihop tiden. Har kommit på 5:e plats som bäst med en 99cm lång gäddusling. Får se om jag kan toppa det i helgen.
Efter att ha gungat i två dagar blir det då älgjakt på måndag. Har väldigt stora förväntningar och förhoppningar på detta år och det ska bli sååå gott att smyga ut i gryningen och ta plats. Kanske blir det i år jag får fälla min första älg?
Vi har ju även varje år haft bättre och bättre samarbete med grannlaget och vi kör många jakter nu tillsammans vilket är superkul. Några nya ansikten och även en del yngre killar som kommer med. Känner mig helt plötsligt inte yngst och mest oerfaren. Äntligen nån annan som får ta några av gliringarna. ;)
Kommer försöka slänga in bilder under pågående jakt och fiske men får nog inte mycket tid att skriva nån längre text förrän efteråt. Önskar er alla jägare en trevlig älgjakt (sketjakt) och er Gäddfestivalfiskare önskar jag trevligt smågäddfiske då jag själv hoppas få de stora. ;)

2 kommentarer:

  1. Hallå där, det var ju svennen som blev FF förra året och du som förlorade på WO

    SvaraRadera
  2. Ha ha. Var jag inte med så räknas det inte. ;)

    SvaraRadera