söndag, maj 16, 2010

Lyckat fiskafänge


- "Pappa, kan vi åka och fiska?"
Fick frågan i söndags från Wilma som man bara inte kan säga nej till.
Sagt och gjort. När Elliott lagt sig efter lunch åkte jag och Wilma upp till Tving för att hämta lite prylar sen lördagens svensexa samt fixa lite mask hos Niklas. Vi fortsatte upp till Skärsjön och provade lyckan vid badbryggorna. När vi inte fått ett endaste pill på en stund tyckte jag att vi skulle dra till Lyckebyån. Vi har ju haft bättre tur där förut. 25 minuter senare parkerade vi bilen 10m från ån. Det började något segt men hade i alla fall drag i Wilmas lina inom några minuter. Efter en kort förflyttning nedströms till en brygga började det nappa mer kontinuerligt. Vid något tillfälle var det full rulle med både avkrokning och påmaskning. Wilma skulle både hålla i maskarna och släppa tillbaka för små och fel fiskar. Inget meseri där inte.
När klockan närmade sig 16:40 tyckte jag att det var dags att dra sig hemmåt. Vi kunde summera 12 st abborrar i påsen. Hur många vi släppte tillbaka eller tappade har jag ingen aning om men det var väldigt många.
Hur kul som helst och jag vet att Wilma har fastnat för fiske. :)

4 kommentarer:

  1. ser ju fint ut, gott att grilla abborre :)

    SvaraRadera
  2. Wilden har rätt. Röka blir det! :)
    Fast grilla är ju inte heller fel...

    SvaraRadera
  3. Roligt! Om hon inte riktigt fastat för jakt ännu så kommer det förhoppningsvis med åren, för det ser ju inte helt svart ut nu när hon vill fiska på eget initiativ.. ;-)

    Mvh Christer

    SvaraRadera