onsdag, maj 12, 2010

De blev en sittning till denna veckan

Åkte upp vid 20:30 och hämtade upp Kalle på vägen. Ca 1,5 km innan åtlen står en älgko precis bredvid vägen och kollar in oss. Vi brukar stanna 50m längre fram varje gång för att göra i ordning oss och så även denna gång. Då ser vi att det även står en kalv och kikar en bit bort. Känns bra att se efter denna vintern.
Vi är på plats på WTC vid 21:25 och hör även rätt snart några knak/skrap till vänster om oss. Verkar dock som att djuret rör sig snett bort från oss och vi får inte reda på vad det var.
Kvällen flyter på och det enda som vill visa sig på åteln är en katt som springer på och runt åteln så det prasslar och har sig. Vi hör vid ett tillfälle nåt knak som borde komma från ett något större djur men inget mer.
Ett trevligt inslag blir den uggla som helt ljudlöst flaxar förbi och sätter sig i en torr fura väldigt nära tornet så att man ser en perfek uv-silhuett mot den ännu ljusa natthimeln. :)
Bryter upp redan 23:00 och åker hem. Ser 2 brungrisar på vägen och sedan även en räv som springer över strax innan jag kommer hem.
Summa för kvällen blir då 5 rådjur, 2 älgar, 2 vildsvin, 1 räv, 1 uggla och 1 katt.

PS. Glöm inte Dagens Jakt!! :)

1 kommentar:

  1. Låter som en trevlig kväll, tur ni inte sköt nåt :)

    SvaraRadera