måndag, september 13, 2010

Krasch och mos


Nu har det varit lugnt med bloggandet ett tag och det har sina naturliga orsaker. Den 25:e Aug åkte jag på en sjujäkla förkylning som faktist ännu inte släppt helt. Låg väl däckad dryga veckan och när jag sedan var hos den värdelöse doktorn så sa han att de aldrig skriver sjukintyg för förkylning. Bara att knapra piller och dra till jobbet. Visst kunde det smitta sa han men alla går till jobbet förkylda så det gjorde inget tyckte han. Det var nog så jag hade fått det.
I nästa andetag skriver han ut penicillin mot Borelia eftersom jag haft några fästingar som gett stora runda rodnader och ett antal andra symptom. Skum kille det där. Sista gången jag gick till Rutger på vårdcentralen.
På jaktfronten har det hänt lite för dem andra som varit friska. Två grisjakter har dem hunnit med och fällt en gris varje gång. Det är ju lite typiskt att så fort jag inte är med så faller dem som furor. Hmmm. Kanske inte är någon tillfällighet. ;)
Vi har varit bedrövliga på att ta hand om våra åtlar men även haft lite otur med automaterna. ST blev ju vält av en gris så automaten gick i hundra bitar. WTC tog kornet slut i och i Traket lever automaten sitt egna liv. Vi inhandlade två nya automater på Racerback som vi nu skulle testa. En
Moultrie och en Quality. De låg på ungefär samma pris och skulle båda vara bra. Qualityn var analog och Moultrien digital.
Jag tog hem båda tunnorna och började med fogskum. Det samlas nämnligen alltid en massa korn längs med kanten som aldrig kommer ut så vi tänkte fylla upp med fogskum och forma som en tratt så att kornet rinner ut även vid små mängder kvar.
Kan ju säga att det var inte helt lätt att kapa till det hela längst nere i en tunna. Dessutom var det stora hål en bit in i skummet så jag fick foga om i omgångar innan allt blev bra
.

Efter en del knölande var båda automaterna klara för uppsättning.

Qualityn till höger skulle upp i Traket så jag åkte dit idag för att sätta upp den. Fyllde på med korn och allt såg perfekt ut. Hissade upp den och när tunnan nådde toppen sa det smack i repet och tunnan kom farande rakt ner. Landade naturligtvis rakt på automaten som trycktes ihop som ett dragspel. 1150:- rakt åt helvete. Motoraxeln var sned, spridarplattan helt deformerad och övre locket med packning trasig, sprucken och av. Omöjligt att laga. :(
En ny sväng förbi Racerback och en ny Moultrie inhandlad. Tror nämnligen att den inte hade gått sönder av en liknande smäll. Där hade liksom ramen tagit smällen och skyddat själva automaten.
Bara att ta nya tag för att få upp automaterna så snart som möjligt.
Får avsluta med några bilder från åtelkameran.
Först några trevliga på en ny grupp i Traket.Här bild vid påfyllning innan upphissning.

Och här undrar jag vad som hände...

6 kommentarer:

 1. Ja det är bara att ta tag i jakten nu då Fredrik! Fästingarna är ett helvete för oss jägare, har tappat räkning på hur många man haft på sig iår..

  SvaraRadera
 2. Ja fästingar e ett jävla skit, fick en på magen för några dagar sen och det kliar som fan nu. snacka om otur med spridaren :( men Moultrie är bra har själv sådana. du verkar ha bra med gris där nu :)

  SvaraRadera
 3. Kollar man på bilderna så har grisarna varit där morgonen den 12:e samt tidig kväll samma dag. Borde innebära att dem har haft dagslega i närheten, jävligt trevligt!

  /greven

  SvaraRadera
 4. Som sagt en magnum är en magnum. Starkare rep nästa gång så får vi hoppas den hänger uppe. Hungrigar grisar verkar det iaf finnas gott om där så...

  //Stefan P

  SvaraRadera
 5. Ja, fästingarna är inge kul. Har ett bett som fortfarande kliar efter ca 1 månad.
  Greven, tror som du. Kanske dags att släppa hund i området?
  Kan nog inte annat än hålla med där Tess. Vi män drabbas betydligt hårdare är en kvinns. ;)
  Stefan. Kan glädja dig med att jag inhandlat ett nytt rep som klarar 1,2 ton. Ska till mycket korn om vi ska lyckas dra av det också. :)

  SvaraRadera