måndag, september 20, 2010

Automatuppdatering

Då var båda tunnorna upphängda. Allt var avklarat redan i torsdags men var tvungen att lägga ut en liten vit lögn om lördagens arbete då det planerades svensexa för Stefan samma dag och han skulle helst invaggas i falsk trygghet om att han skulle ut på lite jaktfix. Betet svaldes helt och han kunde kidnappas enligt plan.
Automaterna då?? Jo, de var inget vidare. Vi slängde först upp den i Traket med nytt rep. Satte igång en testspridning och blev väldigt besvikna då allt korn i stort sett ramlade rakt ner. Hade kanske en spridning på 4m i diameter mot lovade 20m! :o
Något molokna åkte vi till ST och reste den ställningen. Drog igång en testspridning där med men den var ännu sämre. Spred en sekund och lade sen av. Testade igen med samma resultat. En gång till och då gick den några sekunder och sen bara en sek åt gången igen. Vi lutade då tunnan så att spridarplattan inte fick nåt korn på sig och körde igång. Jodå, nu gick den alla 10 sekunderna. Upp med tunnan igen och igång. Nu jäklar var det fart på eländet och det smattrade bra mot benen, (hade inte hissat upp tunnan helt). Drog igång ett test till men då blev det en sekund igen och så fortsatte det.
Det är ju själva fasen att när man lägger lite extra pengar på att få bra saker som man ska kunna lita på så funkar inte skiten alls. Ringde upp Racerback på fredag fm och får då höra att dem haft en del fel med just denna automat. Fasen vad besviken man blir då. Här har man lagt ner flera timmar på att montera allt och sen köra ut med det hela i skogen bara för att sen få skära och montera ner automaten igen för att köra de 5,5 milen till Karlshamn och byta dem. Och då står man ju på ruta ett igen. :(
Det är ju inte så att man har all tid i världen på att fixa med automater hela dagen.
Återkommer med mer status när det hänt nåt.
http://www.dagensjakt.se/refer/65/

3 kommentarer:

 1. Luras sådär! Ja jag svalde det. Var lite fundersam dock. Trisst att inte spridarna fungerar som de ska. Säg till när det är dax att fixa med dem igen.

  //Stefan P

  SvaraRadera
 2. "köpa billigt är att köpa dyrt" säger ett gammalt uttryck. Har själv oxå några av de billigare sorterna men de kan inte på nå vis tävla mot de Pfeiff feeder jag oxå har. De bara går och går och de sväljer allt när de gäller foder och pellets, dessutom sprider dom rejält!!

  SvaraRadera
 3. Självklart är det bättre i de flesta fall att köpa de dyrare automaterna men tyvärr styr plånboken rätt bra. Vi valde ju inte de billigaste varianterna med just din motivering men i detta fallet verkar just dem vara betydligt driftsäkrare.

  SvaraRadera