fredag, oktober 18, 2013

Älgkalv för Pata

Efter två dagar med "otur" för mig och lite stolpe ut körde vi på igen i Onsdags.
Morgonen gav inget men grannlaget hade sett ko och kalv som hunden skulle släppas på. Alla satt redan bra till utom jag som satt helt avsides och nu fick väldigt bråttom att köra runt allt för att ta mig till det superheta Brånet där jag tidigare skjutit två kalvar vid samma scenarion.
Rapporterna kom strax efter släpp från Bernt i grannlaget att han siktat dem och att det gick norrut. Så långt helt enligt planerna.
Älgarna jobbade sig nordost och kom närmare mig hela tiden. Plötsligt vinklar de 90 grader och går sydost istället. Hmmm. Det visade sig att de nog fick vind av Tony som hade pass norr om där de kom.
De fortsatte nu istället ner mot Pata som satt i det purfärska passet Björket som jag själv snickrade ihop några veckor innan älgjaktspremiären och som vi satte ut endast två veckor innan.
Pata har fyra fina skjutgator och i den mot väster kommer först kon och sen kalven på ca 50-60 m. Perfekt scenario där kalven stannar till med full bredsida mitt i gatan och kon befinner sig framför.
Ett välriktat skott från Pata som klyver hjärtat i två och mosar lungorna gör att kalven blir på stället.
En otroligt snabb rapport på radion skvallrar om Patas puls och efter lite repetering vet vi andra vad som hänt.
Här en lycklig Patrik med sin allra första älg. Stort grattis!!


2 kommentarer: