onsdag, mars 13, 2013

Tala är silver...

Som ordspråket lyder: Tala är silver, tiga är guld.
Stig snackade i Augusti vilket resulterade i denna fina trofé. Jag är dock rätt säker på att valören ej hade blivit bättre ifall Stig knipit igen. :-)
Hur som helst. Fick den nyligen bedömd och det resulterade i 122,1 p och en silvermedalj. Jag är jättenöjd. Jag lär ju inte lyckas skjuta en lika fin eller bättre under min livstid.

Denna bock plus en 70 kg galt på åtel i November är allt jag fick nedlägga under "ordinarie" jaktsäsong. Naturligtvis har jag spenderat åtskilliga trevliga timmar i skogen men skottillfällena har uteblivit. Bland annat har jag haft med mig båda barnen på drevjakt på rådjur vilket varit spännande och kul. Får vi bara lite extra tur och får skjuta något med så tror jag att det finns goda chanser till föryngring i jaktlaget.

På matlagningsfronten är jag helsåld på rökt sidfläsk från vildsvin. Jag är därför numera extra försiktig när jag flår runt buken på svinen.
Har ena låret från senaste galten i frysen som väntar på varmare väder. Tanken är ett nytt försök på lufttorkad skinka. :-)
Det andra låret blev julskinka. Jösses vad gott och det tyckte inte bara jag. Hela familjen stämde in så nästa års beställning är redan lagd.

Detta inlägg har jag gjort med Blogger appen i min mobil så kanske att det blir lite fler uppdateringar framöver när det nu är lite lättare. :-)

5 kommentarer:

 1. Härligt att du är tillbaka med bloggandet Fredrik =).

  SvaraRadera
 2. Hej där.....kul att höras igen....grattis till hornen.
  Fin bild på ungarna i jaktkläder. Hel rätt att de kan börja få intresset tidigt...kul!

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka Fredrik1

  SvaraRadera
 4. Tack Kent, Majsan och Daniel. :)
  Det fula är att jag i huvudet formulerat ett bra gäng med inlägg men aldrig satt mig ner vid datorn och plitat ner dem. Känns som allt annat tagit all tid men nu jäklar.

  SvaraRadera
 5. Mats Rinaldo15 mars 2013 12:35

  Kul att läsa dina jakthistorier igen. Mamma saknar barnen men nu föstår hon att dom inte har tid för dom introduseras i pappans fotspår .hälsn pappa

  SvaraRadera