tisdag, mars 26, 2013

Förbannelsen bruten

Denna kväll hade egentligen för bra förhållanden för att vara en bra vakkväll men när man minst anar det så händer saker.
Kalle och jag var på plats i kojan strax efter 20. Riktigt tyst kväll och helt vindstilla. Ett par minusgrader gjorde inget och vi satt och lyssnade en stund. Strax började vi snacka och mobiltelefonerna åkte fram och vi skulle testfota i mörkret. Sen fortsatte vi prata på och när vi av en slump höll tyst i tre sekunder hör vi snöfras och vilt som rör sig. Något förvånade hänger vi ut huvudet genom gluggarna och lyssnar. Jodå, gris på väg in. Dock stannar grisarna till strax innan åteln och börjar vädra. Inte bra.
När de börjar gå igen halar Kalle upp bössan och jag börjar fumla efter den nya kameran. Nu ska här filmas.
Grisarna stannar till tre meter innan automaten och vänder sedan om och börjar gå tillbaka snett uppför slänten vi sitter i. Samtidigt slår jag på kameran under jackan för att dölja det höga pipet som visar att den snurrar. Får precis fram den i gluggen och pekar mot åteln när Kalle klämmer av ett skott.
Vad faan sköt han på undrar jag. Från där jag satt såg jag bara träd men Kalle hade en fin glugg ner till den lilla av de två svinen som halkat lite på efterkälken. En 98%-ig måne, snö och 8x förstoring gjorde saken enkel. Den större grisen stack surt iväg och muttrade en del på vägen men vi hörde att det frasade i snön ner till vänster. Ingen idé att vänta utan pannlampor på och sen ner och kolla.
Jodå, den hade inte gått mer än 15m. En fin liten galt på 15-20kg LV.
Stort grattis till Kalle för ett kanonskott och en fin gris!


Men förbannelsen då, tänker ni nu... Vad var det för nåt?
Jo. Jag har alltid hävdat att man aldrig får skjuta något på ett pass när man har någonting nytt med sig. Spelar ingen roll hur liten eller stor saken är. Är den ny så är det bara att sitta av passet och hoppas på nästa gång.
Ikväll var Contour ROAMen med som var så ny den bara kunde bli PLUS att Kalle hade en ny ljuddämpare på pipan så dubbelt upp. Därmed är förbannelsen bruten. From nu ska jag alltid ha med nåt nytt på passet bara för att. ;)

3 kommentarer:

 1. Fint! Ja det var en rikigt härlig kväll igår. Själv hade jag mina nya fotvärmare på mig så att ha med nya saker i skogen funkar :)

  SvaraRadera
 2. HÄRLIGT. STORT GRATTIS till er. Blev det någon film ?

  SvaraRadera
 3. Där sa du nåt Daniel. Jag har också ett par fotvärmare som jag av ovan anledning ej haft med mig. ;) De får testas vid nästa sittning.
  Kent. Jajemen!! Dock så ser man inget under skottet utan det är först när pannlamporna tändes som man hänger med. Ska se ifall jag får ihop något att lägga upp här.

  SvaraRadera