torsdag, september 22, 2011

Detta blev riktigt gott


Efter 24h i ugnen så tog jag ut gåsfiléerna. Bort med all vätska som gått ur och sen på med olivolja, salt, peppar och en grovhackad örtblandning av timjan, persilja, basilika, oregano och vitlök. Virade in rejält i alufolie igen och dubbla plastpåsar. 4 dygn i kylen med vändning 2 ggr per dag. Idag var dem färdiga. Man skulle skrapa av allt eller till och med skölja enl recept men jag tycker det ser trevligare ut om man låter lite av örterna sitta kvar. Den till höger är färdig och den till vänster ska skrapas av lite.
Smaken var kanon. Dock var väldigt mycket av just viltfågelsmaken borta men det var ju det jag hoppats på så även Anna skulle tycka om det. En enda liten sak kan jag tycka var negativt och det är att det var en aning torrt. Vet inte var det beror på. Kanske att man skulle kört ännu lägre temp? Skulle vara mellan 65-70 enl recept och där låg jag ganska exakt. Tror faktist man kan gå ner till 60-65 för att få det något saftigare.
Nu har jag äntligen ett superrecept på gåsfilé och behöver således komma ut snarast på gåsajakt igen. ;)

4 kommentarer:

 1. mamma är så glad och stolt över din noggrannhet som ofta leder till bra och gott resultat.Fortsätt i denna anda och lär dina barn i dina fotspår.

  SvaraRadera
 2. Ser gott ut! Tycker faktiskt inte gås smakar så mycket "vilt", tycker smaken påminner om nötkött. Bra mat som man kan göra mycke god mat av.

  SvaraRadera
 3. Jag grillade ju gåsfiléer från grågås förrförra året och dem smakade mest lever, inte alls som nötkött tyckte jag. Tycker om lever men inte som smak på gåsköttet. ;)
  Dessa smakade väldigt lite viltfågel. Vet inte om det spelar mest roll att jag hade dem i mjölk eller om det är arten som gör det, dvs kanadagås istället för grågås?!?
  Kul är det att testa lite olika tillagningssätt.

  SvaraRadera