tisdag, februari 22, 2011

Dags att flå och stycka


Usch vad dålig jag har varit på att lägga in lite vettig text för det här inlägget. :(
Grisen fick hänga en bra stund. På väg hem när jag precis skjutit den kom jag ju på att jag skulle ut och resa 5 dagar senare men med lite tur så fick jag ned tempen till runt 2 grader i garaget så när jag väl kom hem från Indien så var den inte ens färdigmörad. 16 dagar efter skottet nådde timern 98% och jag tyckte det var dags att fixa till den. Fasen vad gott med mörningstimern. Till och med så jag kunde få hjälp av frugan att kolla mörningen trots att jag befann mig på andra sidan jordklotet!! :) Den har luktat gott hela tiden så jag var inte orolig för att nåt var fel. Nu fick jag även testa mitt Eka slaktset jag köpte till mig själv i julklapp. Det funkade bra även om jag inte fick till skärpan när jag skulle slipa knivarna efter en stunds användande. Tror jag har lite fel vinkel vid slipningen. Får kolla upp vid annat tillfälle.
Whiskyn är obligatorisk vid styckning. Inget snack. :)
Allt gick kanon och 28kg kött (och några ben) fyllde frysen några timmar senare. Grillsäsongen Mars-Maj räddad. ;)

4 kommentarer: