tisdag, december 14, 2010

Grisjakt

Ännu en gång fick vi ta en vardag i anspråk för att kunna genomföra en grisjakt.
Jag, Nicke, Kalle, Ingemar träffades på gårdsplanen 07:35 efter att vi spårat av rundan. Inga vettiga spår alls och beslutade att släppa vid Skärsjö udde. Ko med kalv har siktas där och även gris för några dagar sedan. Dagens väder var en kall nordan och ca -9 grader vid starten. Dock inget snöfall.

Rhina släpptes och sprang omkring en del men fick inte upp något. Vi postade inte ut utan gick i samlad trupp. Såg en del gammalt bök men inga slag alls som var nya.
När vi tagit oss runt 50% och kommit fram till planteringen skallade Rhina och vi postade ut. Jag skulle tillbaka till vändplanen men hann inte gå mer än 10m då jag såg något svart springa bort från planeringen på ca 120m håll. Hörde att Rhina stod kvar och skällde så jag misstänkte att nån gris kunde gått loss.
Skyndade mig genom skogen men såg inget mer. Rhina drog strax iväg med något djur men det gick iväg lååångt.

Vi avbröt och körde runt. Hoppades att Rhina skulle driva mot oss men det gick upp och sen tillbaka och sen upp igen och blev inget vettigt av det alls. Det fick bli en fika istället och även grillen tändes upp. Den gris Ingemar sköt sist visade sig vara eländigt liten och hade inget fett alls mellan kött och skinn. Nu låg båda baklåren samt kotlettraden i marinad för att läggas på grillen.
Hasse anslöt med Fanta och Cilla släpptes vid masten. Kort därefter blev det upptag och ståndskall. Det rörde sig inte och var typiskt också på fel sida gränsen. Vi släppte då Fanta med för att se om vi kunde trycka loss och då gick det bättre. Det gick norröver och vid ett tillfälle trodde jag det skulle gå mot mig vid Stenen. Dock vek det av mer norröver och fortsatte förbi men stannade en bit bort mot där Nicke stod. Även Hasse passade i det området så nu hoppades vi att det skulle gå vidare. Än en gång hade det glidit precis över på fel sida och vi kunde bara avvakta. Efter en stund smög Nicke fram för att se vad det var och såg då ko med kalv stå fritt och fint. Något senare gick det loss men när det passerade Nicke gick det för fort och inte heller Hasse fick tillfälle.
Nu var det så olyckligt att Ingemars radio hade slutat funka för sändning så han kunde bara lyssna och det var ju hans jaktmarker vi stod på. Det visade sig att på grannsidan jagade man just älg tillsammans med den marken vi jagade på och där älgarna stod hade Nicke kunnat skjuta kalven. Snopet värre...

Hur som helst. Hundarna kallades in och vi anslöt allihop vid grillen där vildsvinet precis var klart. Köttet smakade kalas och det var gott att få i sig lite mat.


Efter detta avbröt jag, Kalle och Nicke men Ingemar och Hasse fortsatte. Vet dock inte hur det gick för dem.

2 kommentarer: