torsdag, december 30, 2010

Årets sista...

Det händer inte så mycket nu. På jakt & fiske fronten alltså. Då jag helst bara bloggar om just jakt och fiske så blir det inte mycket nytt på bloggen. Snön sätter liksom stopp för det mesta. Var ute på en kort pimpel tur med Kalle och Nippe i tisdags men det roligaste på den turen var att Kalle körde fast med bilen i snön. N och jag drog vars en abborre som nätt och jämnt vägde mer än balansaren. Det var det enda.

All jakt ligger naturligtvis nere nu. Rådjur och älg har det svårt som det är och vildsvinen lyser tyvärr med sin frånvaro på åtlarna.

Senaste besöket var den 14:e Dec och då vi kollade åtlarna härom dagen orkade knappt den sketna Moultrie automaten runt. Nytt batteri gav den lite mer liv men lååååångt ifrån hur den verkligen kan sprida kornet. Våra accufeeders sprider som fasen med lite ny kräm innanför kåpan. Måste nog sätta Moultrie automaten som sämsta inköp 2010.

Just nu längtar jag efter lite skare så att vi kan dra igång med lockjakten på räv. Ser fram emot att få fälla den första räven på lock med harskri.

Idag var det älgbiff med grönpepparsås/bearnaise och klyftpotatis på menyn. Så gott så jag nästan föråt mig. Elliott är inne i en liten äta-mindre-period just nu men jag försökte förklara för honom. Jag pekade på hans tallrik med uppskurna bitar och sa: "Det är älgkött".
Elliott (2 ½ år) sa: "Älgen har tappat den. Vildsvinet ska ta den."
Jag undrar om jag pratar lite för mycket om jakt och dem djuren vi jagar?? :)

Jag har ju glömt att nämna den fina vinsten jag vann i tävlingen på Tid för jakt. En eftersökslampa (inkl tillbehör) från http://www.barajakt.se/. Har testat den lite hemma på tomten och det är en ljusstark liten rackare som påminner om min Ledlenser H7 i skenet. Starkt vitt sken. Ska bli kul att lysa runt lite i skogen med denna.


Jag vill i detta årets sista inlägg passa på att önska alla mina bloggläsare ett Gott Nytt År och önskar att 2011 blir ännu bättre på alla sätt och vis för oss alla.

2 kommentarer: