tisdag, mars 09, 2010

...och grisen slank ur näven.

Ovanligt bra drag på åtlarna gör att jag gärna sitter lite extra nu när det är snö på marken.
Var uppe i söndags och tjärade, fyllde på i tunnorna samt slängde ut en del majs på båda åtlarna.
Väldigt upptrampat på och runt ST.
Igår kom jag iväg sent och var inte på plats förrän strax efter 21:00. Nu när det töat och fryst om vartannat så känns det som att det dånar när man går till tornet men det är bara att knata på. Försöker inte ens smyga. Dörren till kojan var som vanligt fastfrusen men en lätt tackling lossade den.
Det var en stjärnklar kväll men ingen måne alls. Dock så såg jag rätt bra i alla fall med snön.
21:32 börjar det hända lite. Grisar modell större sätter igång och bråka nere i kärret till vänster. Ett grisaskrik när man sitter i total tystnad får en att hoppa till lite och pulsen ökar markant.
Hör även ett ljust grisaskrik rakt fram från en annan åtel så nu verkade de vara på väg in.
Sitter sedan i 2 timmar och hör grisar böka, bråka, skrika, frusta och gå omkring i omgivningen utan att komma fram till åteln. Jag börjar misstänka att de redan varit framme och länsat innan jag kom då vi fodrar redan 19:00.
Kollar klockan 23:34 och känner att det börjar bli lite kylslaget. 2,5 timmar i -7 grader får räcka. Tar av mig kåporna och sätter på mig pannlampan. Gör i ordning Stig A med flaggsäkringen och ButlerCreek flippen och ska precis resa mig upp då jag hör gris nästan åt det håll jag ska gå hem. Undrar snabbt varför de alltid kommer precis när jag ska gå hem??
30sekunder senare glider en stor sugga och två kultingar/årsgrisar in på åteln. Suggan ligger nog strax under 100kg men kultingarna är inte större än runt 25kg. Vintern har nog gått hårt åt de små.
Lampan på åteln tänds och ger ett kanonljus. Jag sitter och siktar på de små men de rör sig konstant och när de väl ger fin bredsida så är det bara under någon sekund innan de går vidare eller vrider sig.
I runt 5 minuter sitter jag och försöker komma till skott utan någon tur. Suggan är först med att lämna scenen och kort därefter springer även kultingarna efter. Kvar sitter jag med lång näsa men glad över en väldigt spännande kväll och åt att jag äntligen kan åka hem. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar