måndag, mars 29, 2010

Liten gylta för Kalle


Äntligen hade vi samlats några fler så att vi kunde täcka av båda åtlarna samtidigt. När jag tömde åtelkameran i fredags förra veckan såg jag att det var besök i stort sett varje dag mellan 20-21 vilket blev 21-22 med sommartid.
Vi (Niklas, Kalle, Mats och jag) samlades 20:00 och åkte ut i gemensam bil. Vi sa att Niklas och Kalle får sitta i ST och jag och Mats tar WTC. Får tillägga att Mats aldrig varit med oss vid våra åtlar tidigare och känner naturligtvis inte till dem.
Vi blev avsläppta vid Boken och knatar bort till åteln. Förhållandena var väldigt bra. 98% måne, halvklart, svagsvag sydväst och inget regn.
Jag går först in i kojan för jag tänkte att Mats skulle få skjuta om det kom något och därför sitta på vänstersidan. Näg jag vänder mig om ser jag Mats på väg uppför stegen till "taket". Jag undrar om han inte ska komma in men får "jag går upp här" till svar.
Tänker att han kanske bara vill kolla utsikten och omgivningarna uppifrån innan han kommer in. Vill ju heller inte prata högt och råka skrämma några grisar.
Efter bara 10 minuter hör vi gris på väg och det börjar plaska och skrubba på åteln. Jag tänker att hur gör vi nu med Mats på taket?
Sätter mig och tittar på svinen med 10x förstoring men ser snabbt att dessa är lite för stora och båda är gyltor/suggor och troligvis dräktiga. Bara att njuta av tillfället och passa på att studera dem för att lära sig mer om hur de ser ut med former och siluetter.
Jag drar ett sms till de andra och får till svar att de hade grisar på åteln när de kom fram, 1 stor och 2 något mindre, som stack och att de nu hörde dem böka i närheten.
Kvällen börjar ju bra så det var bara att avvakta. Tar fram en lampa och lyser lite på dem men de bryr sig inte alls. Smsar lite till med de andra och får höra att de har gris både framför och bakom åteln men inget som vill komma fram. Efter 45min börjar det blir lite tråkigt och jag behöver flytta stolen något bakåt. När jag gör detta och sätter mig igen hoppar stolen liksom till så det klonkar och vips så blir det tomt på åteln igen. Jag väntar lite till och anropar Mats med ett psssst. Får pssst till svar och sticker ut huvudet. Frågar om han inte ska komma in snart och får till svar att där inne får jag ju inte plats. He he
Jag dementerar hans påstående och bjuder in honom. Väl inne i kojan konstaterar han att "här var det ju gott om plats". Mmmm säger jag. ;)
Vi konstaterar att vi hört två skott på håll under kvällen och nu kommer månen fram lite mer och lyser upp rejält.
Efter ytterligare 30min hör vi ännu ett skott på håll. Verkar som att det är några som har jaktlycka ikväll. Då surrar det till i fickan och smset säger "Pang :)" följt av ett till med texten "vi hämtar er nu". Kollar klockan. 22:47.
Vi packar ihop, länsar kameran och fyller på majs i lådan. Niklas och Kalle ansluter och börjar ljuga som vanligt om vad de skjutit , att de inte skjutit alls mm. Väl vid bilen när jag ska lägga in bössan kan jag i alla fall konstatera att det ligger en liten gylta på flaket på ca 45kg LV. Tyvärr kunde vi inte väga den eftersom jag inte lämnat tillbaka vågen jag lånat av Niklas. :(
Summa är en kanonkväll med trevligt sällskap och gris i slaktboden. Hoppas på fler tillfällen snart. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar