onsdag, juni 19, 2013

Premiärsmyg

I år är det satt ärtor och vete på de annars öppna vallarna. Detta kommer naturligtvis att locka vildsvin så efter att ha sett några slag över en av åkrarna tog vi en premiärsmygning igår kväll. En väldigt fin och tyst kväll. Varmt och mycket mygg men underbart härligt att vara ute med Bruno på axeln igen.
Kalle, Nippe och jag smög från Ståltornet genom Trakabacken och ut mot skjutstolen. Nästan framme ser Nippe en stor ensam gris rakt fram ca 200m bort, dock en bit in på grannmarken. Den verkar inte störd utan vi kollar på den en kort stund men den viker av från åkerskanten och upp i en slänt där vi inte ser den mer. Vi hoppas att den ska gå mot oss men efter att ha väntat en stund smyger vi vidare. På håll, även det på grannmarken ser vi två hjortar, en spetshjort och en hind. Vi tror först på dov men efter att ha sett dem ge sig av lite senare tror vi nu på kron. Något dimmigt så vi hade inte helt klar sikt.
Vi smög vidare runt hela Traket utan att se något mer men kunde summera kvällen till 2 rådjur, 1 dov, 2 kron och 1 gris.
Jag passade på att plåta Nippe när han tog sig en titt från Vassentornet.

Härligt att det nu kommit igång igen. Om ett par tre veckor har nog svinen fått upp ögonen för ärtorna som bör vuxit till sig bra. Då kan det bli hett! :)

1 kommentar:

  1. HÄRLIGT =) jäklar vad spännande med lite smygjakt.

    SvaraRadera