fredag, januari 28, 2011

Uppdatering och viltvård

Det händer verkligen inte mycket på jakt&fiske fronten nu. Säsongen lider mot sitt slut och förhållandena är för tuffa för djuren för att vi med rent samvete kan jaga dem under drevjakt. Visst, snön har smält undan en del men det innebär ju inte att dem har möjligheten att fetna till som under hösten och snart kommer det säkert mer snö och då får dem det ännu tuffare. Nä, vi låter dem behålla den lilla energi dem lagrat och hoppas vi får bättre jakt nästa höst.

Däremot så hoppas vi att svinen ska hitta till åtlarna mer permanent. Har haft ett par besök under den senaste tiden men inte mer.

Ska försöka komma ut och locka lite räv också. Vore superkul att lyckas med den jakten. Har faktist inte prickat någon räv ännu. :s

Nippe har varit ute och lekt med traktorn också och plogat upp gångvägar för djuren där dem kommer åt godsakerna under snön. Vi har redan sett att hararna verkligen tyckte om detta.
På andra ställen där det är röjt tycker djuren om att gnaga av barken.
Tyvärr har vi inga besök vid foderbordet vi satt ut. Vi satte det i ett område vi visste inte hade så mycket mat naturligt men det verkar som att rådjuren och älgen har redan sökt sig till andra domäner.
Ett stort plus med låg jakt&fiske aktivitet är ju att man kan lägga den tiden på familjen istället. Undrar om jag kan skriva upp den tid jag INTE jagat och ta igen den nästa säsong istället??? ;)

6 kommentarer:

 1. Mats Rinaldo Nybro28 januari 2011 10:24

  Det är en överrenskommelse som du får ta med din hustru Anna.Om man kan göra så och få retroaktiv tid i skogen. Tack för trevliga skriverier på din blogg. Vi har lite snö och ca: nollgradigt.molnigt. Kramar till hela familjen, pappa &mamma

  SvaraRadera
 2. Kramar till er med.
  Vi hade -10 igår natt och "bara" -7 inatt. Har till och med kommit nån cm snö till. :)

  SvaraRadera
 3. Ja Fredrik, så är de. Den mesta tiden går just nu åt att mata djuren. Har ni älgjakt kvar hos er?

  SvaraRadera
 4. Visst har vi ett par kalvar kvar. Får se om vi lyckas pürsha nån innan den säsongen är slut. Den vi har inom älgskötselområdet kommer inte vi att skjuta. Vi har haft tur i höstas och är mer än nöjda så inga fler på den marken. Dock har vi en på E-licens (tror jag det var) som vi får se om vi lyckas nedfälla.

  SvaraRadera
 5. tror svar är "ha ha ha" typ :) Men jag önskar dig lycka till i den förhandlingen. Det kan du behöva :)

  SvaraRadera
 6. Tackar Tess. Tror dock att du kommer hamna i liknande förhandlingar till hösten. :)
  Jag får helt enkelt prata ihop mig med Niklas och förbereda vårt fall inför domstolsförhandlingarna. ;)

  SvaraRadera