fredag, september 04, 2009

Grillens hjärna har kommit


Känns lite som julafton. :)
Efter en snabb test av elektroniken gjorde jag en pinsam upptäckt. Transformatorn jag beställt minskade bara spänningen till 11,5V, men gjorde dock inte om den till DC. :(
Gick in på Conrad och kollade igen och ser att det står inte något om varken AC eller DC, bara 230V ner till 11,5V. Jag antog att det skulle bli likström ut i andra änden.
Som tur var mätte jag med multimeter innan jag kopplade på regulatorn så inget har gått sönder.
Varvtalregulatorn jobbade heller inte ner rotationen så mycket som jag hoppats. 120varv/min blev ca 25varv/min så nu måste jag fixa en rejäl nerväxling med drev och kedjor.
Har dock redan en liten aning om hur jag ska gå tillväga utan att krångla till det för mycket... ;)
To be continued....

2 kommentarer:

 1. Ska bli kul å se grillen när den blir klar. :)Ska du inte veva själv?? Hoppas lödningen håller i värmen. JAG glömde kameran hemma när ja sköt spetsen i onsdags. Får ta bild på näste, för nu går de många sånna här. Väntar på den store bara. Har inte stett den i år än. Men de är en brunstplats strax utanför mitt här, så han kommer nog i år igen. / Danne

  SvaraRadera
 2. Puh. Jag är alldeles för lat för att veva själv. ;)
  Ska ha in all elektronik i en låda och så ska jag ha en liten fläkt på ena sidan som håller tempen på rätt nivå.
  Förhoppningsvis håller lödningarna.
  Du verkar ha rätt gott om dovhjort. Kul! Inte det vanligaste viltet precis. Ser fram emot en fin bild på din blogg efter nästa nedlagda vilt. :)

  SvaraRadera