söndag, juli 12, 2009

Och så en bild på grisen med


På väg ut till WTC vid 21:45 hör jag med 50m kvar till tornet att det redan är gris på åteln. Hör hur det småskriks och kivas. Troligtvis gänget med sugga och kultingar. Smyger så tyst jag kan men kan inte undvika ett litet knak och hör då hur de lämnar åteln. :(
Går lite snabbare fram till tornet och sätter mig. Hör fortfarande nåt knak på håll från gruppen. Det blir tyst några minuter och så hör jag knak igen. Närmare och närmare.
Yes!!
De kommer på samma ställe som sist, nämnligen i glipan uppe till vänster bakom åteln. De är väldigt vaksamma och tar sig fram sakta.Slänger en blick på klockan och ser att den är 21:56. Fasen. Nu har vi det där med spridaren igen. Måste försöka komma till skott snabbt.
De tar sig sakta fram till åteln och klockan är 22:00. 3 st är de. Hmmmm. En av de 4 måste blivit skjuten vid en annan åtel för jag känner igen dem som står framme. Alla står mot mig och äter/dricker och tiden går.
Sitter och kollar klockan hela tiden. Har för mig att spridaren går 22:10 så jag har ju hyffsat god tid på mig.
Då vänder sig den minsta som står längst till vänster och ger mig bredsida. Inget att vänta på utan jag drar iväg ett skott. Klockan är 22:02.
Den jag skjutit på sticker till höger och de andra två till vänster. Av med kåporna snabbt och hör att prasslet från den på skjutne kommer från samma ställe. Skönt.
Sitter och låter allt lugna sig lite och 22:04 går spridaren. Puh. Lite tidigare än jag trott men denna gång hade jag marginalerna på min sida. :)
Jag går ner och kollar och ser lungblod i gyttjan (se bild nedan). Spårar och hittar galten ca 50 m bort under en liten gran. Levandevikt runt 50kg.
Tänkte jag skulle testa en nyinköp vid detta tillfälle. Jag köpte en dragsele häromdagen på Racerback för 99 kr som jag sett fram emot att få prova. Börjar kränga på mig selen och då hör jag en gris på ingående mot åteln. Puh. Mycket gris ikväll. Den blir dock snart skrämd av mina ljud.
Nåväl. Jag tar på mig selen och lägger bandet runt halsen på grisen. På axel gevär och knatar sen på. Oj vad lätt och bra det gick. Bara att knalla på. Detta är något jag absolut kan rekommendera. Ytterst smidigt och man får båda händerna fria samt att man skonar ryggen med rak fin belastning. :)
Håller sedan på hemvägen nästan på att köra på två grisar som står på vägen bakom en krök. Denna kväll verkar det som att alla svin var ute och rörde på fläsket. :)

5 kommentarer:

 1. Grattis. Jag satt ute i natt men läs om fjaskot på min blogg.

  SvaraRadera
 2. Grattistill den fina grisen..

  SvaraRadera
 3. Kent. Det går aldrig bra när man har nya saker med på jakten. Nytt torn=nåt går fel. Men det positiva är att nu är tornet injagat och nästa gång går det bra!! :)
  Bara du inte tar med något annat nytt. ;)

  Tackar Dan. Inte i närheten av din "best" men alltid något att lägga på grillen. ;)

  SvaraRadera