tisdag, juni 02, 2009

Varför måste vissa alltid dra alla över en kam....

Första inlägget för mig utan bild.
Fick idag en kommentar på ett av mina blogginlägg som säkert de flesta jägare får vid flera tillfällen.
- "Känner du en stark längtan efter att få döda?"
Pust och stön....
Svar nej. Som säkert 95% av landets jägare skulle svara så handlar inte jakten om att få döda.
Men det är få som förstår.
"Känner du en starkt längtan efter att få slå någon medvetslös?"
Undrar hur många boxare som får den frågan??
"Tycker du om att se på när folk dör?"
Är det den vanligaste frågan till dem som jobbar på äldreboende?

Folk har olika intresse av olika anledningar och det är ingen som är mer rätt än den andra.

Här sitter fullt med folk i landet och antingen stödjer uppfödning av djur under tvivelaktiga former genom att köpa produkterna eller så skriker de om frigående höns och lyckliga kor o.s.v.
Det de inte verkar fatta är att vilt är det mest ekologiska som finns.

Naturligtvis finns det de jägare som inte borde få kalla sig jägare men jag är innerligt trött på alla de som drar en hel kår över samma kam.
Bara för att någon blev vanvårdad på ett sjukhus betyder det väl inte att alla landets sjuksköterskor är illasinnade personer?

Ni kan själva läsa ett inlägg av den person som lämnade den tvivelaktiga kommentaren på min blogg.
Döm själva kära jägare: http://www.mattiaskarlberg.se/#post25

6 kommentarer:

 1. Detta var ett mycket onyanserat inlägg må jag säga.
  "Bara för att någon blev vanvårdad på ett sjukhus betyder det väl inte att alla landets sjuksköterskor är illasinnade personer?" Var detta seriöst menat? Anser du verkligen på fullt allvar att det är sjuksköterskans uppgift att ha ihjäl patienterna? Berätta isf gärna vilket sjukhus du brukar besöka så att vi andra människor kan hålla oss därifrån.

  Jag hopps inte det var mig du åsyftade då du skriver "Här sitter fullt med folk i landet och antingen stödjer uppfödning av djur under tvivelaktiga former genom att köpa produkterna". Jag har aldrig någonsin uttryckt åsikten att jakt i skog skulle vara det värsta som existerar. Jag har bla en åsikt som är att människor som äter kött från djur de själva inte skulle kunna döda är hycklare.

  Gå gärna in igen och läs svaren på de inlägg jag hittills fått. Ser fram emot en saklig debatt med källor som kan bekräfta åsikterna - allt för att undvika pajkastning.

  SvaraRadera
 2. Kära Mattias.
  Hela mitt inlägg är inte tillägnat dig så du behöver inte lägga så stor personlig vikt på det (såvida du inte vill).
  Inlägget triggades av din kommentar, ja, men den är inte tänkt som ett svar till dig. Mitt direkta svar till dig hittar du under det inlägg du kommenterade.

  Jag ska förklara inlägget lite så du hänger med.
  1.
  Läs det jag skrev igen och tänk tvärtom.
  "Bara för att någon blev vanvårdad på ett sjukhus betyder det väl inte att alla landets sjuksköterskor är illasinnade personer?"
  Jag har (och säkert du med) läst i dagstidningar vid några tillfällen om personer som har vanvårdats på sjukhus men säger därför inte att ALLA sjukskötersor i HELA landet vanvårdar sina patienter. Nej, bara för att det finns "rötägg" på ett ställe ska/bör det inte drabba resten av kåren, i mitt exempel sjuksköterskorna.
  Alltså. Man ska inte dra alla över en kam, som för övrigt var nämnt på två ställen i mitt "onyanserade" inlägg.
  2. Nej, det var inte dig jag åsyftade då jag skrev "här sitter fullt.....osv" eftersom jag inte vet hur du ställer dig till frågan men nu när du påvisat detta kan jag bara hålla med dig i din åsikt.

  3. Jag HAR läst kommentarerna på ditt inlägg jag länkade till (om det var det du menade) och alla har rätt till sin åsikt. Jag håller med en del och inte en del andra men det är väl inget konstigt i det.
  Detta är det fina i kråksången med bloggandet. Många slänger ut sina åsikter i CS och får en del kommentarer. Alla får skriva vad de vill på sina egna bloggar och alla får ha sina egna åsikter. Eller är du av annan uppfattning?
  Min åsikt är att ditt inlägg (som jag länkat till) ligger alldeles för långt ifrån verklighten för att kunna tas på allvar, men det är kul att skriva inlägg och kommentarer. :)

  SvaraRadera
 3. Nu rackarns i lingonskogen börjar det hända saker. Vi kör direkt =)

  1.För mig går det inte att göra jämförelser mellan jägare och sjuksköterskor. I min värld är det sjuksköterskor som skall plåstra om skottskador - inte åsamka dem. Jag försod hur du menade men då det är så diametralt olika företeelser blir inte exemplet trovärdigt.

  2. Kul att vi är överens om något =)

  3. Menade nog mest att du kunde gå in igen, läsa och sedan kommentera. Självklart ska alla människor få ha sina åsikter. Anser mig själv vara liberal. Utveckla gärna vad som "ligger alldeles för långt från verkligen för att kunna tar på allvar"./Mattias

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha. Kul att du går igång på något. ;)
  Jag skippar också förspelet...

  1.
  Jag har aldrig jämfört sjuksköterskor med jägare utan situationen att när någon gör något dåligt i ena änden av landet så betyder det inte att det i andra änden görs likadant.
  Jag kunde tagit vilken yrkeskår som helst för att dra parallellen men tyckte att den om sjuksköterskor måste väl ändå alla förstå...

  2.
  Absolut.
  Måste dock tillägga att det är STOR skillnad att skriva om att man klarar nåt på nätet och att sedan gå ut i skogen och verkligen göra det.
  Tror att ska man gå på din hypotes så är de flesta hycklare fast där respekterar jag dem som inte klarar det till fullo.

  3.
  Jag tycker du har helt fel i en del av dina påståenden.
  Trots en undersökning som pekar på hela andra anledningar till varför folk jagar så antar du att samliga tillfrågade ljuger och egentligen bara är ute för att döda eller har en pervers längtan efter det. Det tycker jag säger en del om din person också.
  Ja, jag har sett en del klipp på youtube (dock från USA) där folk som kallar sig jägare skjuter och dödar endast för nöjes skull. Dessa är inte jägare utan något helt annat.
  Jag tror innerligt att de svaren du hänvisar till i undersökningen från 1997 absolut stämmer på varför jägarna är ute i skogen och jagar (inte dödar djur som du hellre skriver).
  Rötäggen lämnar jag utanför.
  Kan tillägga att det bästa jakttillfället jag haft är en jakt där inte ett enda skott avlossades. Men det är ju inget som du tror på...väl??

  SvaraRadera
 5. Ser att det är fler som hamnat i debatt =)

  SvaraRadera
 6. Mmmm. Man blir sååå glad. ;)
  Jag förstår det som att denne lustigkurre har gått in på många av "våra" bloggar och slängt ut provokerande kommentarer. Naturligtvis endast i syfte att skapa debatt, och debatt har han ju fått. :)
  Särskillt kul att läsa dina kommentarer och inlägg. :)

  SvaraRadera