söndag, april 19, 2009

Sådär ja! :)


Äntligen gick det bra.
Kvällen började sisådär. Var lite sen ut och skulle först förbi den åteln med den nya lådan. Eftersom de inte varit på lådan tänkte jag testa surströmming som jag hört svinen ska vara tokiga i. Lyfte av locket och satte ner burken. Fram med konservöppnaren och tryckte till. Naturligtvis fick jag hela strålen från den jästa burken rätt i ansiktet så det stank ruttet. Klantigt klantigt klantigt!!! Börjar ju bra. :(
Tvättar av mig i en gyttjepöl. Hellre lukta dy än ruttet.
Hoppar in i bilen och kör den lilla biten till nästa åtel. Parkerar och går. 15m kvar till tornet så hör jag hur en grupp svin går loss från åteln. Faan med. För sent ute. Klockan var nu ca 21:25.
Ja ja. Upp i tornet och lyssnade spänt. Hörde strax en gris på väg men den vinklade av och fortsatte bort. Kollar klockan. 21:45. 15min kvar till att foderautomaten går igång.
Går en liten stund till och så hör jag svin komma från det hållet jag kom från. 5 årsgrisar ramlar in och börjar böka runt lite. Känner igen gruppen från kameran. Samma som jag överraskade på förra åteln med bilen, se inlägg lite längre ner på sidan.
Börjar sikta på nån av dem som vill visa bredsida men det är svårt. Står dem still så är det någon av de andra bakom. Då kommer jag på: Spridaren!! Den kommer att gå när som helst och då kommer de att sticka. Nu blir det lite bråttom....
Får inte läge på nån. Då får de ett litet spel, så att alla springer 3-5m och ställer sig och glor 5sek innan de går tillbaka. Detta ger mig en fin bredsida på en av dem och jag låter skottet gå. Kalabalik och det prasslar friskt här och där. När det gått några sekunder hör jag spridaren gå den sista sekunden!!!!! Oj. Den måste gått igång i stort sett exakt samtidigt som jag sköt. Den sprider nämligen 6sek och jag hörde bara sista sekunden. Där hade man äntligen lite tur. :)
Väntar en liten stund och går ner och kollar. Rikligt med blod och lungfragment. Nice. Bara att följa efter. Spårar blodet ca 45m och där ligger den lille galten, 30kg levandevikt. Exakt en sån som vi hoppats på för att kunna grilla i sommar. Ibland slutar det riktigt bra trots en tuff start. :)

7 kommentarer:

 1. Grattis, det var som attan nu skulle ju kalle varit med...

  SvaraRadera
 2. Ja. Det var ju hans tur att skjuta så det var ju lite otur för honom. Och så fick jag flå hela grisen själv... ;)

  SvaraRadera
 3. Kul med grisen! Grattis!

  SvaraRadera
 4. Jag hade samma problem en kväll. Med spridarn alltså. Hade inte samma tur som du tyvärr. Man får gratulera.

  SvaraRadera
 5. Tackar Johan.
  Ja, denna gången hade jag tur. För ca 2 veckor sedan satt kompisen och siktade på en gris, (som dock stod lite snett) och inväntade bredsida när spridaren gick igång.
  Det gäller att ha marginalerna på sin sida för man får inget gratis i jakten. :)

  SvaraRadera