torsdag, april 23, 2009

Greven har fått skjuta sig en galt.


Då var det dags för lite svinvak igen. Denna gången var jag bisittare och kompisen Niklas satt vid avtryckaren. Det var en sån där magisk kväll då det fullkomligen vimlar av djur i skogen. På väg till åtlarna ser vi 11 rådjur vid 6 tillfällen. :)

Framme vid tornet ca 20:53. Niklas på väg upp för stegen när en gris går loss ca 20m från tornet. Ser den kuta iväg. Glada miner trots allt och vi sätter oss. Jag skickar SMS till vår kompis Kalle som sitter vid andra åteln. KLockan är 20:55. Då säger Niklas att han hör en annan gris vid sidan av tornet. Vi sitter och lyssnar spänt och ganska snart kommer en ensam gris fram till ett tjärträd vi har i en slänt till vänster om tornet. Inget snack utan Niklas kramar avtryckaren och grisen sticker. Jag slänger av mig kåporna för att höra bättre vart den tar vägen. Hör då två grisar avlägsna sig. Den vi sköt på hörde vi springa rätt långt, ner till kärret, över bäcken, över kärret, över en bäck till, upp i bokskogen.....tystnad. Niklas tycker sig höra en gris ligga och sparka. Nytt SMS till Kalle att vi skjutit. Klockan är 21:02.

Eftersom den sprungit iväg rätt bra går vi fram till skottplatsen direkt. Lungblod! :)

Bara att börja spåra. Hela tiden säger vi: "Den måste ligga inom 20m" men det gör den inte. Vi går och går och det är hela tiden blodstänk. Efter minst 120m ligger den. Träffen är klockren genom båda lungorna. En fjolårsgalt på 68 kg LV. Kulan var 30-06 Oryx.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar