fredag, mars 20, 2009

Delrapport om åtelbelysningen

Efter att ha haft lampan på plats i 1 vecka var det bra med besök. Under en och samma kväll var det besök av 3 olika grupper under 50 min (!) och lite senare denna (se bild) lite större ensamma gris. Inte på en enda bild ser jag att de tittar mot lampan och de verkar inte bry sig alls. Man ser ljuskäglan från lampan precis till höger om grisens huvud vid ena ställningsbenet.
Dock så har jag vid två tillfällen sett ensamma lite större grisar som bara varit med på en bildsekvens i bakgrunden och inte gått fram till åteln. Vet inte om dessa blivit störda av lampan eller om de helt enkelt skiter i den mat vi lägger ut. Ena grisen såg ut som den mer eller mindre sprang genom åteln och den andra grisen närmade sig sakta men stack iväg på den sista bilden (av 3) men då hade den ju redan stått i rampljuset i ca 25-30sek så jag vet inte om det var ljuset som skrämde.
Vi har dock inte suttit och vakat vid åteln ännu (haft ryggskott i 2 veckor) så den rapporten får jag skjuta på. ;)

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte hitta den på jula. Vill du visa mig var??

    SvaraRadera
  2. Här hittar du den:
    http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp?mainpage=ItemDetails.jsp&%40where.ItemID%40EQ=423003
    Den enda negativa jag kan tänka mig är batterikvaliteten om utetemperaturen sjunker ner mot -10 grader eller nåt sånt. En del batterier är mindre bra när det är kallt men här nere i Blekinge är det inte jätteofta så kallt så jag hoppas på det bästa. Återstår att se...

    SvaraRadera