tisdag, juni 14, 2011

WTC på "fötter" igen

Igår tog jag och Kalle tag i att fixa iordning våra åtlar igen. Började att fylla på majs och korn i ST tunnan. 2 säckar = ca 60kg. När jag firade upp tunnan hörde jag att det knakade. Kalle och jag kollade upp och såg spännbandet runt tunnan ligga över kanten på ett ställe. Kalle hoppade in under tunnan och vägde av och jag lossade linan och firade sakta ner. Vi satte tunnan på Kalles lår när han satt på huk och jag satte på locket till automaten. Skulle sen bara hissa tunnan nån cm så Kalle kom bort. När jag spände upp linan så brast spännbandet. Kalle hann precis undan och tunnan föll bara 10-15cm. Ingen skada skedd. PUH!! Nångång ska man ha tur och ligga på rätt sida av marginalerna.
Vidare till WTC för att fixa förödelsen. Kalle häpnade när han såg den nygrävda "puckelpisten".
Ner med en massa reglar och störar och sen toppa tunnan med 3 säckar majs. :) Nu hoppas jag verkligen att den store galten ska komma tillbaka och försöka igen.
Här en nöjd Kalle på en boostad WTC.

Kollade även närmare på det batteriet som satt i förra, numera platta, automaten. Tydligen hade galten försökt tugga i sig det med.

Viktmässigt tror jag att Kalle och jag hamnade på plus minus noll för kvällen. Vi gick ner några hekto av att svettas men svalde så mycket knott att vi åkte hem mätta och belåtna. ;)

Får avsluta men en bild från förrförra helgen på mina 4 vildsvinsfiléer på Nickes grill. I bakgrunden Nickes "prisbelönta" kycklingspett.
Jag testade nytt för kvällen och det blev en marinad med indiskt stuk.
Ingredienser:
Kokosmjölk
Röd curry
Spiskummin
Koriander
Kanel
Basilika
Salt

Smakerna funkade absolut till dessa filéer och jag kommer definitivt använda denna marinad fler gånger.

1 kommentar:

  1. Ja ibland måste man ha lite tur:)
    Fan vad man blev sugen på grillat nu :)

    SvaraRadera