En kort grillrapport från igår. Lammet blev kanon. Mört och jättesaftigt och det räckte gott och väl. Grillade i ca 5 timmar. Efter 4h hade jag 63 grader i låren men tyvärr var detta lite tidigt så det fick snurra en stund till. Dock hade jag lite lägre temp mot slutet så jag tror inte det blev för högt. Var ganska lagom rosa.
Marinaden jag använde mixade jag ihop av öl, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och salt&peppar. Skulle penslas på var 20:e minut men blev nog en gång i halvtimmen till sist.
Hopps inte det dröjer för lång tid till nästa grillning för detta var kul och gott. :)
Hej! Hittade din blogg via google ;-) Vi ska gifta oss den 11 Juni på Karlsnäsgården utanför Ronneby och så här lagom nära bröllopet så har vår grillmeister hoppat av...så vi står här med ett 60kg lättrökt vildsvin som vi behöver hjälp med. Snälla hör av dig om du kan hjälpa oss att grilla detta.
SvaraRaderaOm din ställning inte tar 60kg så kan vi dela grisen och hyra en ställning till.
Mejla till: malou.johansson@hotmail.se
Mvh