tisdag, april 27, 2010

Handladdning pågår

Efter att ha pratat en hel del om att börja handladda fick jag och Janne äntligen en kväll ledig. Det råkade bli så att det inföll på Jannes födelsedag men det var ok tyckte han. :)
Jag har aldrig handladdat förut men Janne är gammal i gamet och har prylarna som behövs så jag var i goda händer.
Jag är ju inte riktigt nöjd med Normas Oryx, 13 g då jag tycker den vinklat konstigt i djuret många gånger för mig. Jag körde innan på Sellier&Bellots patroner med Barnex XLC 11,7 g och var väldigt nöjd med den kulan. Nu har jag uppgraderat lite och ska handladda med Barnes TSX 200 grains (13 g). Kör på Remington hylsor och Norma 204 krut. Enligt Normas laddata så ligger laddvikterna mellan 49-52 grains så vi beslutade att ladda 5 patroner i 4 laddvikter, 49, 50, 51 och 52 grains.
Sagt och gjort. Janne förklarade och jag försökte hänga med i allt så gott det gick. Den röda tråden genom hela kvällen blev säkerhet och det var många dubbelkoll och trippelkoll samt ytterligare kollar. :)
Det var intressant att se hur verktygen "gjorde jobbet" och att allt gick så smidigt. Det tog ca 3 timmar och sen hade jag 20 patroner klara för test skjutning.
Nu är man otålig på att få komma ut och kröka avtryckarfingret. :)

4 kommentarer:

 1. Hoppas det är 9,3-62 du laddar så man kan köpa ammo av dig :-)

  SvaraRadera
 2. He he.
  Tyvärr. 30-06 är det som gäller för mig.
  Men det var riktigt kul att handladda. Sneglar redan på de kit man kan köpa för att komma igång själv men får nog ligga lågt ett tag.

  SvaraRadera
 3. Hej Fredrik! jag såg att du har lagt till min blogg på din sida/tack, så jag länkar till din blogg från min nu också.
  Anders

  SvaraRadera
 4. Jag ville bara säga att jag håller med om att Oryx vinklar i kroppen eller splittras, därför har jag gått tillbaks till Norma Vulcan som jag är nöjd med.

  SvaraRadera