onsdag, oktober 30, 2013

Fondkokning och pastejmakeri

Igår blev det ett race i köket som fortsatte i morse.
I söndags styckade vi älgkalvarna som sköts första veckan och både lever och ben togs omhand. Jag körde på samma recept som innan (som det bloggats om tidigare) och det hela gick smidigt. Sådär lagom kaos i köket när två recept skulle följas samtidigt och prylarna var utspridda överallt.
Frugan kom ibland med positiva tillrop från soffan: "Oj vad gott det doftar".
Som vanligt nöjer jag mig aldrig att följa receptet och kör alltid minst dubbel sats.
Leverpastejen blev snabbt klar och fonden fick sjuda över natten. I morse silade jag bort alla ben och grönsaker och nu står det hemma och reducerar.
Tror det blir kanon detta. :-)

4 kommentarer:

  1. Vi skall hämta vår del av både kalv o tjur, vi är 6 personer på varje älg så det blir ju en del vi får. Men vi får det vaccumpackat o klart bara att frysa in....det är skönt

    SvaraRadera
  2. Oj då. Vaccat är riktigt nice. Det ligger överst på inköpslistan till jaktlaget. :)

    SvaraRadera
  3. Det var verkligen fint gjort. Vi har även köpt kött av dem. www.maketorps.se. De levererar överallt
    Den hängmörade 2 veckor Simmental kalven entrecoten vi åt slog nog 17 älgentrecoten....

    SvaraRadera
  4. Verkar vara ett bra ställe. :)
    Visst är det kanon att köpa kött man vet hanterats korrekt istället för det gasade alternativet i köttdisken!!
    Vi försöker också köra närproducerat så mycket det går. Blir ju även så mycket godare. :D

    SvaraRadera